Actueel nieuws

Wij brengen u graag op de hoogte van de het actueel nieuws over onze Agapornissen Personata Wildkleur.
Actueel nieuws 14 juni 2022
Het broedseizoen voor 2022 zit er weer op. Mooie jongen gekweekt. Dit jaar ook veel overjarige vogels aangehouden om op latere leeftijd te selecteren. We gaan nu selecteren voor het showseizoen, dat begint vanaf oktober 2022.
Actueel nieuws 30 janauri 2022
Helaas zijn het NK en WK dit jaar niet doorgegaan. We hadden er prachtige vogels voor klaar zitten. Dit we gaan weer nieuwe vogels uitzoeken voor eind 2022.
Actueel nieuws 4 oktober 2021
Na een moeilijk jaar zijn we erg blij dat de eerste tentoonstellingen weer door gaan. Onze eigen vogelvereniging heeft helaas besloten om geen tentoonstelling te organiseren. Maar gelukkig wel andere verenigingen in de omgeving. Dit weekend weer eens mooie vogels geselecteerd die we voorbereiden op de komende shows. Altijd weer leuk om hiermee bezig te zijn.
Actueel nieuws 22 oktober 2020
Het is een vreemd jaar. Normaal hebben we nu al twee tentoonstellingen gehad met de vogels. Erg jammer want ervaringen delen en kijken wat collega’s hebben gekweekt missen we nu erg. Jammer want we hadden erg mooi vogels gekweekt. Maar we willen allemaal gezond blijven dus alle begrip voor de beslissingen die genomen zijn om de shows te annuleren. We hebben inmiddels de eerste jongen in het blok liggen dus nieuwe kansen voor in 2021. Denk aan uw gezondheid!
Actueel nieuws 12 juni 2020
Het is dit jaar een prima kweekjaar geweest. De uniformiteit van de jongen is weer vooruit gegaan en selecteren wordt steeds moeilijker omdat ze allemaal steeds beter worden. Nu rust en alles laten ruien. Hopelijk kunnen de shows dit najaar doorgang vinden.
Actueel nieuws 15 januari 2020
Voor het eerst vogels ingezonden naar het WK in het buitenland. Naar Porto mochten de vogels. Beste spannend hoe ze daar aankomen. Maar het is prima gegaan. Zilver gewonnen met een Personata Wildkleur met 94 punten. Heel tevreden mee.
Actueel nieuws 26 november 2019
De 3 regionale tentoonstellingen zitten er voor ons op. We hebben ze allen gewonnen dus beter kan niet. Inmiddels hebben we ook de eerste jongen uitvliegen van de 1e ronde. Dit jaar hele goede bevruchting van de eieren en goede nesten. We zien dat de jongen steeds uniformer gaan worden dus selectie wordt een steeds nauwkeuriger werkje. Maar leuk om te doen. De vogels voor het WK in Portugal zijn ingeschreven. Nu voorbereiden op een goed transport en mooie show.
Actueel nieuws 16 januari 2019
Een bekroning gekregen op vele jaren gericht kweken en veel selecteren. Wereldkampioen geworden met een stam Wildkleur Personata’s. De vogels kregen 94, 93, 92 en 90 punten en 2 eenheidspunten en totaal dus 371 punten. Met een voorsprong van 5 punten op nummer 2 kampioen geworden. En zelfs met 3 eenjarige vogels in de stam. Na de eerdere kampioenschappen dit jaar is dit wel een erg mooie bekroning.
Actueel nieuws 11 november 2018
De eerste 3 tentoonstellingen zitten erop. De resultaten zijn naar tevredenheid. Verschillende keren kampioen en goede punten. De resultaten vindt u bij de tentoonstellingen. Nu voorbereiden op WK in Zwolle. De eerste jonge personata’s liggen al weer geringd in het blok en een lekker probleemloos begin van het kweekseizoen. Bevruchting van de eieren in goed.
Actueel nieuws 18 mei 2018
Het broedseizoen zit er voor dit jaar weer op. Ik ben zeer tevreden met de grote van de nesten en zeker met de kwaliteit van de jonge personata’s. De strenge selectie begint nu zijn vruchten af te werpen. Alle nesten elke keer minimaal 6 eieren en veel jongen dus nu nogmaals een goede selectie kunnen doen. Nu lekker laten uitgroeien en gaan zowel de vogels als ikzelf genieten van het mooie weer.