Huisvesting Personata

Onze vogels zijn gehuisvest in volières en kweekkooien. De buiten volières zijn gemaakt van antraciet aluminium. De kweekkooien zijn van Heesakkers. Hierdoor zeer onderhoudsvriendelijk. De binnen volière is van hout omdat we dat mooier vinden.
Jonge koppels die voor het eerste jaar kweken en goed klikken gaan samen in een volière met een ander koppel. Koppels die eerder een andere partner hadden gaan in een kweekkooi van 80x40x40 cm. Anders lopen we het risico dat ze alsnog met de oude partner kweken. In het voorjaar van 2015 hebben we binnen de huisvesting vernieuwd en uitgebreid naar 14 kweekkooien. Ik heb nu gekozen voor kweekkooien van 80 x 40 x 40 cm en kweekkooien van 140 x 40 x 40 cm die we kunnen opdelen met een tussenwand. Alle kooien zijn van verlijmd kunststof van Heesakkers. Alle naden goed gekit om een optimale hygiëne te behouden.
IMG_9079
De Personata’s voelen zich hier erg thuis want inmiddels hebben diverse koppels mooie nesten gebouwd en de eerste jongen zijn grootgebracht. De jonge vogels gaan nadat ze van de ouders gescheiden zijn eerst enkele weken in een kweekkooi en daarna twee weken in een TT-kooi. Hierdoor worden de jonge vogels wat tammer en kunnen ze alvast een keer wennen voor als je later naar de tentoonstelling (TT) gaan. Daarna gaan alle jongen samen in een volière waar ze veel kunnen vliegen. Ik houd van sterke goed volgroeide jongen en een uitvlieg volière is daarbij belangrijk.
We hebben ook een paar koppels Fischeri’s Wildkleur. Die worden samen met de personata’s in de uitvlieg volières gedaan. Dat gaat goed samen.

IMG_2567-web