Personata wildkleur

In 2013 zijn wij begonnen met het kweken van personata wildkleur. In het verleden had ik al meer parkietsoorten gehad maar door mijn werk had ik daar onvoldoende tijd voor en 15 jaar geleden bij een verhuizing alles verkocht.
Nu ik daar wel tijd voor kreeg heb ik 4 voli√®res gebouwd en daarnaast enkele broedkooien laten maken. Ik wilde graag personata wildkleur gaan kweken. Bij een kweker kon ik twee mooie koppels personata wildkleur aanschaffen. Het zijn mooie personata ’s waar we leuke jongen mee hebben gekweekt. Inmiddels hebben we door verschillende jaren kweken en de goede kweekresultaten nu voldoende koppels personata wildkleur kunnen samenstellen voor ieder kweekseizoen. Met verschillende onverwante kweeklijnen. Inmiddels 12 extra broedkooien gekocht voor kweken en opkweek van de personata wildkleur.
Door goede selectie de afgelopen jaren hebben we inmiddels mooie stammen wildkleur personata opgebouwd. De kwaliteit van de jonge vogels in goed maar we blijven er aan werken om elk jaar nog een beetje verder te verbeteren. De strenge selectie en daarmee de opbouw van een goed vogelbestand hebben ervoor gezorgd dat we wereldkampioen zijn geworden met deze vogels.

IMG_2471-web

Ik ben lid van de BVA (Belgische Vereniging Agaporniden) en van de plaatselijke vogelvereniging. We hopen nog veel plezier te mogen blijven beleven met onze personata wildkleur.