Resultaten 2017

BVA (Belgische Vereniging Agaporniden)
Dit jaar heb ik helaas de tentoonstelling van de BVA moeten overslaan in verband met vakantie.
Parkieten Speciaal Club Midden/West Brabant
De eerste tentoonstelling in 2017 is van de Parkieten Speciaal Club Midden/West Brabant.
De tentoonstelling in Roosendaal kwam eigenlijk te kort na de vakantie. Vogels zijn een week voor tentoonstelling in TT-kooitjes gezet en dat was te zien aan conditie. In totaal 3 eenjarige vogels ingezonden die in een speciale klasse worden gekeurd en 5 overjarige Personata’s Wildkleur. Bij de jonge vogels Goud en kampioen en bij de overjarig Brons met 92 punten. Een voldoende resultaat gezien de voorbereiding.
VV Privo
Een week later al weer de tentooonstelling van VV Privo in Prinsenbeek. De vogels hadden meer aandacht gekregen en ook betere vogels ingezonden. 9 Personata Wildkleur ingezonden en voor het eerst ook 7 Fischeri’s. Bij de Wildkleur Personata’s EK Kampioen met 93 punten en verder 2 vogels met 92 punten en ook de andere goede beoordelingen. Geen enkele vogel onder de 90 punten. Bovendien het bondskruis gewonnen. Bij de Fischeri’s was het ook gelijk goed. Zowel Kampioen bij de EK als bij de OK en vogels met 93 en 92 punten.

District tentoonstelling West Brabant
Half december naar de district tentoonstelling in Sint Willebrord 4 Personata Wildkleur ingezonden. Zilver gehaald met 93 punten en de andere 3 vogels 90 punten.
Nederland Kampioenschap in Zwolle
Dit jaar voor de eerste keer meegedaan met een Nederlands Kampioenschap. Ik wilde eens weten of de kwaliteit van mijn vogels dat niveau heeft. 1 stel ingezonden en 2 enkelingen. Gelijk de eerste keer met het stel Personata’s Brons gehaald! Er had zelfs nog meer in kunnen zitten als er niet bij een vogel van het stel onverwachts een veer was beschadigd. De twee enkelingen 91 en 90 punten. Dus zeer tevreden en een mooie afsluiting van het tentoonstelling seizoen.