Resultaten 2018

BVA (Belgische Vereniging Agaporniden)
Het tentoonstelling seizoen 2018 is weer begonnen. Dit jaar de vakantie zo gepland dat ik kon meedoen met de BVA in Aalst België. Er waren ruim 2200 agapornissen ingezonden uit heel Europa. 1 Stam Personata Wildkleur ingezonden, 2 enkelingen Personata Wildkleur en 1 Fischeri Wildkleur. Allemaal vogels van dit jaar. Alle Personata’s beoordeling Goed en Fischeri beoordeeld als Zeer Goed. Een gezellige tentoonstelling en ook weer leuk om collega kwekers te spreken.

Tentoonstelling vv Privo
De tweede tentoonstelling is dit jaar bij vv Privo. 5 fischeries en 8 personata’s ingezonden. Bij de fischeries 2 x 92 punten, 2 x 91 punten en 1 x 90 punten.
Bij de personata’s 94 punten kampioen en bondsmedaille en verder 1 x 93 punten, 1 x 92 punten, 4 x 91 punten en 2 x 90 punten.
Bijzondere vogeltentoonstelling Rijsbergen
Ik vind het leuk om ook eens bij een voor mij onbekende tentoonstelling vogels in te zenden. Dus 3 fischeries en 5 personata’s ingezonden naar deze mooi opgezette tentoonstelling. Totaal ruim 550 vogels aanwezig en goed georganiseerd.
Bij de fischeries 92, 90 en 89 punten. Bij de personata’s een stel met beide 94 punten en 3 eenheidspunten en kampioen. Nog nooit zo’n hoge score gehad en zeer tevreden. Zijn ook erg mooie vogels. Bij de enkelingen ook kampioen met 94 punten en verder 92 en 90 punten behaald.. De laatste is een veer verloren wat jammer is want ook een zeer mooie vogel.
Nu de vogels op rust en voorbereiden op de wereldkampioenschappen waar ze dit jaar naar toe gaan.
Wereldkampioenschappen COM Mondial 2019
Dit jaar voor het eerst meegedaan met het WK omdat verschillende collega’s vertelden dat ik voldoende kwaliteit vogels heb om daar meer te doen. Dan maar gelijk met een stam. Niet de makkelijkste categorie maar ik had voldoende vogels die van goede kwaliteit waren.
Als bekroning op het kweekseizoen daarmee dit jaar wereldkampioen geworden met een Stam (4 vogels) Wildkleur Personata’s. De vogels kregen 94, 93, 92 en 90 punten en 2 eenheidspunten. Totaal 371 punten en met 5 punten voorsprong op nummer 2 overduidelijk kampioen. Een prachtige afsluiting van dit seizoen.