Tentoonstelling

Het is moeilijk om goede wildkleur personata’s te kweken voor de tentoonstelling. Er zijn veel verschillende onderdelen waar je met de selectie en kweek rekening mee moet houden. Dat maakt de hobby ook zo leuk en vraagt veel geduld.
We zijn begonnen met goede vogels, al kun je nooit de beste kopen. Wij hebben vooral gekeken naar met goede ouders. Beter minder goede vogels uit goede ouders dan goede vogels uit slechte ouders. Omdat we uiteindelijk op de tentoonstelling goede resultaten willen halen doen we aan een strenge selectie.
We zijn ook lid geworden van de BVA (Belgische Vereniging van Agaporniden) waar je veel kunt leren over de vogels. Sinds het najaar van 2014 zijn we ook lid geworden van vv Privo in Prinsenbeek. Daarnaast hebben we een keurmeester gevraagd of hij ons wil helpen bij het selecteren van de vogels. Met zijn hulp hebben we de eerste selectie gedaan en heel veel geleerd. In 2014 zijn we voor het eerst met een paar vogels naar de tentoonstelling geweest om te leren over onze eigen vogels. De afgelopen jaren zijn we elk jaar een stap vooruit gegaan met de resultaten. We nemen aan steeds grotere tentoonstellingen deel met meer competitie.
Op de onderstaande pagina’s vindt u de tentoonstelling resultaten van de afgelopen jaren.
20140617_104506